Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

VIP БИЛЕТИ ЗА ОПЕРНАТА ГАЛА НА СОНЯ ЙОНЧЕВА

Вече са в продажба ВИП билети за летния гастрол във Варна на световноизвестното българско сопрано Соня Йончева. Почитателите на оперната дива, които закупят ВИП билети от 180 лева за нейната оперна гала на 31 август, 21.00, Опера в Летния театър – Варна 2023, ще имат достъп до коктейла след концерта, на който тя ще представи книгата си „15 огледала”, новия си албум „Куртизанката” и ще раздава автографи.

“Албумът „Куртизанката“ е разказ за куртизанките в оперния репертоар, които винаги са били важна част от мен, а новата ми книга „15 огледала” говори за моя вътрешен свят - за моя свят като артист, не толкова като автобиография”, споделя Соня Йончева.

ВИП билетите в ограничено количество може да намерите само на касата на ТМПЦ – Държавна опера Варна, пл. "Независимост" №1. За допълнителна информация и резервации: тел. 052 66 50 20, каса: 052 66 50 22

ОПЕРНА ГАЛА

31 август, 21.00, Опера в Летния театър – Варна 2023
Диригент Кръстин Настев
Режисьор Сребрина Соколова
Специален гост Соня Йончева - сопран
С участието на:
Валентина Куцарова – мецосопран
Милен Божков – тенор
Пламен Димитров – баритон
Ивайло Джуров – бас
Хор и Оркестър на Държавна Опера Варна

 

Звездното сопрано Соня Йончева е обявена за една от най-харесваните и вълнуващи оперни певици на нашето съвремие. Наградата Певица на годината 2021 от Opus Classic утвърждава имиджа й на изключителна интерпретаторка на световните сцени, като Metropolitan Opera, Royal Opera House, Teatro alla Scala, Opera de Paris, както и Баварската, Берлинската, Виенската опера и др. Нейните незабравими превъплъщения в емблематични роли получават огромно признание както от критиката, така и от публиката. Обширният репертоар на Соня Йончева включва произведения от Бароковия канон до Белини, Керубини, Джордано, Пучини, Чайковски и Верди. Известна със своя красив глас и изключително драматично присъствие, тя се чувства еднакво добре на сцената с концерти и рецитали в Атина, Барселона, Берлин, Брюксел, Будапеща, Дрезден, Хамбург, Мадрид, Мексико сити, Милано, Монте Карло, Москва, Ню Йорк, Париж, Сантиаго де Чили, Залцбург, Токио, Виена.

 

Родена през 1981 г. Соня Йончева започва да учи пиано и пеене в родния си град Пловдив при Нели Койчева. По-късно получава магистърска степен в Консерватирията в Женева, където учи при Даниел Борст. Възпитаничка на Le Jardin des Voix на Уилиам Кристи, тя обръща специално внимание на ранния бароков репертоар, с който прави множество турнета - в Европа, Русия и Америка с „Дидона и Еней“ (Пърсел), с „Юлий Цезар“ (Хендел) във Версай, с „Коронацията на Попея“ (Монтеверди) в Лил и Дижон.

 

Носителка е на множество реномирани награди от международни конкурси, сред които най-висока е специалната награда CultureArte от конкурса на Пласидо Доминго Operalia 2010. Отличена е за Певица на годината 2021 от Opus Classic и за Изпълнител на годината от ECHO Classic 2015; удостоена е с Readers Award 2019 на International Opera Award, обявена е за Изпълнител на годината 2017 от medici.tv и др.

 

Соня Йончева си сътрудничи с популярни изпълнители като Стинг и Елвис Кастело, а силният й интерес към филмовата музика предопределя работата й с известния композитор Владимир Козма.

Ексклузивен изпълнител на класически звукозаписи на Sony, тя записва соловите си албуми „Rebirth“, „Handel“, „The Verdi Album“ и „Paris, mon amour“, „Stabat mater” на Перголези и няколко записа на DVD/Blu-Ray. Нейните записи включват също „Сватбата на Фигаро“ за Deutsche Gramophone и „Коронацията на Попея“ на Монтеверди в Залцбург. През февруари 2023 излиза новият албум на Соня Йончева “The Courtesan”, продуциран от нейната компания SY11 Productions, създадена през 2020 г.

 

През ноември 2021 г. Соня Йончева става посланик на УНИЦЕФ за България, отстоявайки правата на децата. Тя е и световен посланик на Rolex.

TOP