Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

Седем свещени пространства – премиерен концерт с вибрационна музика на Страцимир Павлов на 4 октомври

 

Седем свещени пространства – премиерен концерт с вибрационна музика на Страцимир Павлов на 4 октомври

 

На 4 октомври от 19 часа харизматичният композитор, диригент и пианист Страцимир Павлов кани в „Седем свещени пространства” – премиерен концерт с негови авторски творби, презентация на албума „Seven Sacred Spaces” на музикалния проект INDIGOrchestra.

Участват обичайните заподозрени от кръга около Страци: Нейчо Петров-Реджи - вокали, Стоян Роянов Я-Я - кларинет, саксофон, Валери Ценков - перкусии, маримба, заедно в този проект с Борис Казаков - акустичен бас, Нейко Бодуров – тромпет, Христина Белева - гъдулка, Петър Миланов – тамбура и Струнен нонет.

Страцимир е безспорният лидер в компанията от талантливи и високопрофесионални творци, които трайно променят музикалния климат на Варна, култивирайки вкус към високата клубна музика.

Експериментаторският дух и свободното сърфиране над границите на жанровете в безкрайната музикална вселена, подплатени с виртуозни интерпретации, характеризират изявите им. Магията е заложена както в самата музика, така и в перфектното владеене на инструмента или гласа, не на последно място в тоталното отдаване на живото изпълнение и синхрона помежду им.

Сега вдъхновяващото музикално съпреживяване е издигнато на още по-високо емоционално ниво, което разтваря сакралните територии на духа. В очевидна асоциативна връзка с източната философия, новите творби на Страцимир Павлов са вдъхновени от свещеното число 7.

 

 

Неговата вибрационна енергия, която се мултиплицира навсякъде – в седемте цвята на светлинния спектър, седемте сетива, седемте дни на седмицата, седемте тона на октавата и т.н., е заложена и в седемте премиерни композиции.

Търсената хармония със седемте енергийни чакри на човешкото тяло ще се визуализира с мултимедия и светлинни ефекти, по време на концерта. На първата Сутра До, с „вулканична”, по думите на автора, музика, ще съответства, както може да се очаква, червена светлина. След останалите Сутри Ре, Ми, Фа, Сол Ла, Си. Целта на това пътешествие в седемте свещени пространства е постигането на благозвучие, предразполагащо към онова висше единение с естеството, което наричаме баланс, хармония или просто щастие.

Цялостният дизайн на събитието, с плаката и програмата на „Седем свещени пространства”, е амбизиозно реализиран от архитект-дизайнерката и член на Varna Design Forum Катрин Евтимова, а за мултимедията музикантите дължат специална благодарност на приятелите от „Темпус 2000”.

Чуйте албума „Seven Sacred Spaces”:

https://www.youtube.com/channel/UCAlSgLoz4H1zXypgscXMaxw

 

TOP