Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

НОВИНИ И ИНТЕРВЮТА > ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА:

АКТУАЛНО ЗА НАС

ВИЖТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ -
 • ИЛИНА МИХАЙЛОВА И ДЕЯН ВАЧКОВ ВЪВ FÊTE DE LA MUSIQUE – ВАРНА 2021
  16 Юни 2021 by MIro, in Актуални новини
  ИЛИНА МИХАЙЛОВА И ДЕЯН ВАЧКОВ ВЪВ FÊTE DE LA MUSIQUE – ВАРНА 2021
  21 юни, 18.00, Сцена Раковина – Международен ден на музиката, Варна 2021 Идеята за Fête de la...
  Read More +
 • 16 Юни 2021 by MIro, in Актуални новини
  "ГРАФИНЯ МАРИЦА" ОТ ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР ВЪВ ФКЦ
  18 юни, 21.00, зала 1, ФКЦ Поради неблагоприятните метеорологични условия, вместо в Летния...
  Read More +
 • БОРИС ПАНКИН: СВОБОДА, ДОБРОТА, ЛЮБОВ – ТОВА Е, КОЕТО НИ КАЗВА «КОСА»
  15 Юни 2021 by MIro, in Актуални новини
  БОРИС ПАНКИН: СВОБОДА, ДОБРОТА, ЛЮБОВ – ТОВА Е, КОЕТО НИ КАЗВА «КОСА»
  РЕЖИСЬОРЪТ БОРИС ПАНКИН пред ВИОЛЕТА ТОНЧЕВА за новия живот на мюзикъла «Коса» на варненска...
  Read More +
АФИШ
Научете повече +

АФИШ

Заповядайте в операта >> Изберете спектакъл от афиша ни за месеца >> опера, оперета, балет, концерти

ПРОМОЦИИ
Научете повече +

ПРОМОЦИИ

Възползвайте се от специалните ни предложения, отстъпки и промоционални пакети >>

ЦЕНИ НА БИЛЕТИ
Научете повече +

ЦЕНИ НА БИЛЕТИ

Билетите за спектаклите на Държавна опера - Варна струват 6, 10, 15, 20 или 30 лв. Цената на билета зависи от мястото в залата (партер, 1-ви, 2-ри балкон) и конкретния спектакъл.

„ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО“ Е ЕДИН ОТ НАЙ-ЛЮБИМИТЕ МИ СПЕКТАКЛИ

Примабалерината от Скопие Мария Кичевска, лауреат на Международния балетен конкурс, пред Виоолета Тончева за емоционалните си срещи с Варна

Поздравления за Вашата великолепна Клара в „Лешникотрошачката“ на 30 януари! Как се чувствате на сцената сред балетните артисти на Варненската опера?

Много ми е драго, че след участието ми като състезател в Международния балетен конкурс през 2006 г. и след гала концерта през 2012 г., в който бях поканена като гост, лауреат на конкурса, сега съм отново във Варна.

Варненските артисти от балетната трупа ме накараха да се почувствам като у дома си. Много се радвам, че заедно с тях, участвах в нова, за мен трета поредна, хореографска версия на „Лешникотрошачката“, в която си партнирах с Павел Кирчев, премиер солист на варненския балет.

 

На 6 феврури ще имаме удоволствието да Ви гледаме и като Одета/Одилия в „Лебедово езеро“. С какво Ви впечатли  хореографската редакция на Сергей Бобров, която се играе само във Варна?

Драго ми е, че ще танцувам Одета/Одилия в "Лебедово езеро", една от най-комплексните роли, в която са заложени диаметрално противоположни характери. Точно заради това този спектакъл ми е един от най-любимите. Партията на Одета/Одилия ми е позната, танцувала съм я на различни сцени, но в хореографската редакция на Сергей Бобров много ми харесва танцът на белите и черните лебеди в четвърто действие.

А на мен ми харесаха снимките Ви на фона на лебедите край морето, недалеч от Летния театър на Варна, където спечелихте медал на Международния балетен конкурс. Припомнихте ли си емоцията оттогава?

Удоволствието отново да видя Летния театър беше голямо. Припомних си веднага момента, в който получих брозовия медал, огромното вълнение и удовлетворение да бъда отличена във Варненския балетен конкурс, най-трудното балетно състезание в света. За един балетен артист това е незабравимо преживяване, което не би могло да бъде сравнено с нищо друго.

Как намирате Варна сега?

Както в миналото, така и сега, Варна е прекрасна. Искам да благодаря на колегите от балета на Варна за подкрепата и се надявам, че варненската публика ще се наслаждава на спектакъла "Лебедово езеро", в който ще си партнирам със солиста на Варненската балетна трупа Франциско Руиз в ролята на Принц Зигфрид и с премиер солиста Павел Кирчев в ролята на Ротбарт..

 

ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО

6 февруари, 19.00, Основна сцена

Балет в четири действия от Пьотр Илич Чайковски
Хореография Мариус Петипа, Лев Иванов
Хореографска редакция Сергей Бобров
Костюми и сценография Ася Стоименова

В ролите:
Одета/ Одилия - Мария Кичевска, примабалерина на Национална опера и балет на Република Северна Македония
Принц Зигфрид - Франциско Руиз, солист на Държавна опера Варна
Ротбарт - Павел Кирчев, премиер солист на Държавна опера Варна

Солисти и балет на Държавна опера Варна

Цени за оперни, балетни спектакли и концерти

Предлагаме различни цени на билетите според мястото в залата, конкретния спектакъл, както и за за ученици, пенсионери, групови посещения, образователни и детски спектакли...
Научете повече +

отстъпки

отстъпки

Важат за ученици, пенсионери, фамилни и групови посещения (от над 10 човека). Обадете ни се на тел. 052 650 666 и 052 66 50 22 за договаряне на отстъпки.

абонаменти

абонаменти

С VIP Card ползвате от 20 % до 50 % отстъпка от цената на билета за спектакли на Държавна опера – Варна и Драматичен театър "Ст. Бъчваров" - Варна.

купете билети on-line

купете билети on-line

Ползвайте MULTINET CARD през сайта www.bgbileti.com. Купете билети от сайта www.grabo.bg и ползвайте специални отстъпки!

TOP