Оперен подарък за Празника на Варна

Промоционална августовска премиера на „Андре Шение”

По повод Празника на Варна Свето Успение Богородично - 15 август и на финалния етап в надпреварата за приза Европейска културна столица 2019,
Държавна опера Варна при Театрално-музикален продуцентски център Варна поднася специален подарък.

 

Само срещу 6 лв. гражданите и гостите на Варна могат да видят премиерния августовски спектакъл на най-новата постановка „Андре Шение” от Умберто Джордано, който ще се играе на 20 август в Опера в Летния театър от 21 часа.

 

Вилиана Вълчева - диригент Бойко Цветанов Кирил Манолов

 

 

 

 

“Андре Шение" е заглавие, което не се среща често в афиша на оперните театри не само у нас, а и по света. Творбата е считана за една от най-добрите италиански опери на XIX в, но не е сред най-поставяните.
Постановъчният екип на варненската постановка е едно прекрасно съчетание от мъдрост и опит с напориста, талантлива младост. До доайена в оперната режисура Кузман Попов, който е и сценограф, плътно застанаха младите и много талантливи Вилиана Вълчева – диригент на спектакъла, Стефан Бояджиев – диригент на хора и художничката на костюми Ася Стоименова. Заедно с опитната хореографка Румяна Малчева те сътвориха един пълнокръвен спектакъл, съчетаващ традицията със съвременното светоусещане.
 
Спектакълът на 20 август отново ще бъде с участието на звездния тенор Бойко Цветанов в ролята на Андре Шение и Димитринка Райчева в ролята на неговата любима Мадалена, която направи своя блестящ дебют в тази роля в премиерния юлски спектакъл на „Андре Шение”, също в Опера в Летния театър. Този път един от най-талантливите български баритони – Кирил Манолов ще изпълни  ролята на Жерар. В останалите роли ще се представят солистите на Държавна опера – Варна Бойка Василева, Евгений Станимиров, Свилен Николов, Пламен Долапчиев, Гео Чобанов, Борис Луков и др.

Промоционална августовска премиера е жест на благодарност към многохилядната публика, която превърна и петото издание на Опера в Летния театър – Варна 2014 в емоционална и незабравима среща с оперното изкуство.

TOP