Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

НОВИНИ > ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ВАРНА:

АКТУАЛНО ЗА НАС

ВИЖТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ -
 • 18 Януари 2020 by Admin opera, in Актуални новини
  "Щрихи от утрото" (17.01.2020) - "Минути за култура"
  Разговор с оперната певица Даниела Димова, директор на Театрално-музикален продуцентски център –...
  Read More +
 • 2019 - ЕДНА МНОГО УСПЕШНА В ТВОРЧЕСКО И ФИНАНСОВО ОТНОШЕНИЕ ГОДИНА
  19 Декември 2019 by Admin opera, in Актуални новини
  2019 - ЕДНА МНОГО УСПЕШНА В ТВОРЧЕСКО И ФИНАНСОВО ОТНОШЕНИЕ ГОДИНА
  ДАНИЕЛА ДИМОВА, ДИРЕКТОР НА ТЕАТРАЛНО-МУЗИКАЛЕН ПРОДУЦЕНТСКИ ЦЕНТЪР ВАРНА Театрално-музикален...
  Read More +
 • ИСКАМ ДА ПОКАНЯ ВСИЧКИ НА ПРАЗНИК
  19 Декември 2019 by Admin opera, in Актуални новини
  ИСКАМ ДА ПОКАНЯ ВСИЧКИ НА ПРАЗНИК
  ХОРЕОГРАФКАТА НАДЯ ДИМОКОВА ПРЕД ВИОЛЕТА ТОНЧЕВА ЗА ПРЕМИЕРНАТА ПОСТАНОВКА НА ВАРНА ДЕНС ТЕАТЪР...
  Read More +

Симфоничен концерт с лауреати на конкурса „Мила Михайлова” на 7 февруари 2014

 

В началото на ноември 2013 г. във Варна се проведе третото издание на Националния конкурс „Мила Михайлова”, посветено на 100-годишнината от рождението на именитата българска пианистка.
Мила Михайлова е първата преподавателка по пиано в новооткритото през 1944 г. Музикално училище във Варна, в чиято памет дъщерята Марина Михайлова-Андреева организира конкурса „Мила Михайлова”. ТМПЦ – Държавна опера Варна присъди специални призове на някои от първенците в конкурса – участие като солисти в концерт със Симфоничния оркестър на Държавна опера Варна.

Концертът на 7 февруари от 19 часа ще бъде под палката на Станислав Ушев – главен диригент и директор на Държавния симфоничен оркестър Шумен и член на журито на конкурса. Солисти ще бъдат Йоан Балджиев, който ще изпълни Концерт за пиано и оркестър №1 от Ференц Лист, Георги Леков, който ще представи Анданте Спианато и Голям брилянтен полонез оп. 22 от Шопен, а Първия концерт за пиано и оркестър на Феликс Менделсон-Бартолди ще прозвучи в изпълнение на Тифани Сидни Димитрова Микова от Пловдив.

 

Йоан Балджиев е роден в Пловдив през 1994 г.
Започва да свири на пиано на три години. През 2013 г. завършва средното си образование в НУМТИ „Добрин Петков” в Пловдив, като едновременно с това завършва и специализация по пиано към НБУ-София при проф. Людмил Ангелов и към АМТИИ – Пловдив при проф. Роксана Богданова. В момента е студент в Музикална академия "Феликс Нововиейски" в Бидгошч, Полша в класа на Катржина Попова-Жидрон. Свирил е като солист с филхармониите на Шумен, Разград и Пловдив. Участвал е в множество майсторски класове в страната и чужбина. Носител е на много награди от конкурси в България, Македония, Сърбия, Румъния, Кипър. Отличен е с награда на СБК за най-добро изпълнение на творба от Панчо Владигеров от Международния конкурс „Юри Буков”, София, 2008.  На XVII Международен младежки музикален фестивал-конкурс „Надежди, таланти, майстори”, Добрич, Албена, 2012 спечелва също Първа награда. Първа награда му присъжда и журито на III Национален конкурс за пианисти „Мила Михайлова”, Варна, 2012. Йоан Балджиев има и "Грамота за изключителни постижения и достойно развитие на таланта на българската младеж на международни и национални олимпиади и конкурси в областта на науката и изкуствата",  връчена му от президента на република България през 2006 г.     

                                                
Георги Леков е роден в Монтана през 1995 г. Започва да учи пиано на 4-години. Сега се обучава в Националното музикално училище «Любомир Пипков» - София в класа на клавирния педагог Емилия Кънева.

Георги Леков е спечелил впечатляващ брой награди от национални конкурси и награда от конкурса в Ларнака – Кипър. Участвал е в Майсторските класове на Павлина Доковска, Людмил Ангелов, Милена Моллова, Боян Воденичаров, Александър Райчев -младши, Харолд Осбергер (Австрия), Маrco Tezza (Италия), Елена Ашкенази (Русия), Тамара Подубная (Русия). Георги Леков е свирил с Нов симфоничен оркестър, с Младежката филхармония и с Оркестър Симфониета – Враца. Работил е с диригентите Корнелиус Фловейн (Германия), Деян Павлов и Димитър Панов. През 2011 и 2012 г. участва в Пекинския музикален фестивал и академия и в Международния фестивал на камерната музика " Musica Mundi" в Белгия. И на двете места има уникалния шанс да работи с изтъкнати клавирни педагози за усъвършенстване на своето пианистично майсторство. Георги Леков е носител на Първа награда от третия национален конкурс за пианисти „Мила Михайлова” - Варна, 2013.

 

Най-малката участничка в този концерт Тифани Сидни Димитрова Микова е родена в Пловдив през 2001 г.
На 3-годишна възраст започва да пее в детска вокална група. От 2006 г. изучава пиано при Люся Арамовна Тенева в читалище "Христо Ботев» в Пазарджик.
На 7 г. прави първия си соло концерт в читалището, а от 2008 г. се явява на множество конкурси в България, на които извоюва първи и специални награди. През 2013 г. е отличена с Първа награда в своята възрастова група на Националния конкурс за пианисти "Мила Михайлова" и със Специалната награда на ТМПЦ – Държавна опера Варна.

През 2013 г. участва в Майсторския клас по пиано на акад. Атанас Куртев в Пловдив. През 2013 г. печели Втора награда на Международния конкурс «Александър Скрябин» - Париж и Първа награда на IV Международен конкурс LA FLAME – Париж.

Свири Концерт за пиано и оркестър №1 сол минор І част от Менделсон със Симфоничния оркестър на НУМТИ  «Добрин Петков», солира и на концерт в Културния център "Минко Балкански» в Нова Загора. Има 2 записа за Златния фонд на БНР, 3 записа за БНТ и 2 записа за БНТ 2-Пловдив. телевизия.

Цени за оперни, балетни спектакли и концерти

Предлагаме различни цени на билетите според мястото в залата, конкретния спектакъл, както и за за ученици, пенсионери, групови посещения, образователни и детски спектакли...
Научете повече +

отстъпки

отстъпки

Важат за ученици, пенсионери, фамилни и групови посещения (от над 10 човека). Обадете ни се на тел. 052 650 666 и 052 66 50 22 за договаряне на отстъпки.

абонаменти

абонаменти

С VIP Card ползвате от 20 % до 50 % отстъпка от цената на билета за спектакли на Държавна опера – Варна и Драматичен театър "Ст. Бъчваров" - Варна.

купете билети on-line

купете билети on-line

Ползвайте MULTINET CARD през сайта www.bgbileti.com. Купете билети от сайта www.grabo.bg и ползвайте специални отстъпки!

TOP